Tankfull

Har städat i dag och gjort fint till advent, stjärnor och ljusstakar, nu är det mysigt hemma. Har slappnat av med att teckna i photoshop en stund men bilden är inte riktigt klar än. Det bilr en bild om vår miljö. Lite konstigt var det, för jag satte mig en stund framför TV:n och där var ett program om MILJÖN. Det var otäkt, olika personer talade om hur lätt vi kunde förändra miljön OM VI VILL. Konsumtionen styr och ändå vet vi alla att det inte är vad vi egentligen vill med livet. Vi sitter fast i den ekonomiska fällan. Tror att vi blir lyckliga med mycket pengar, då kan vi köpa oss lycka. Om vi alla tänkte efter och strävade efter det som verkligen betyder nägot för oss. Hur skulle det se ut då? Jag slutar nu och fortsätter kanske i morgon. För mig är det här stora frågor. Jag vet var jag står men kan jag ensam stå emot?

Snart bär det av

Det närmar sig, avgången till Florens och mitt deltagande i Biennalen. Börjar kanske få resfeber. Har kollat in biljetter och hotell. Hotellet ligger bara 60m från Fortezza da Basso, där ska utställningen vara. Det är toppen nära till allt, perfekt, sevärdheter ligger på gångavstånd, för något annat måste man ju passa på att se. Ska bli så skönt med miljöombyte, nu längtar jag dit. Språket blir kanske ett problem, kan inte italienska men det brukar alltid fungera med engelska. Tar med mig laptoppen, så jag lämnar rapport och det blir nog en del bilder oxå. Är det någon som har bra boktips, vill ta med mig ett par pocketböcker dem kan man lämna kvar. Vill ha tag i något som är roligt och lättläst det känner jag för att läsa nu, orkar inte med faktaböcker, ska ju koppla av. Kommer nog att vara jättenervös innan utställningen öppnar men jag har bestämt mig för att ha roligt och njuta av den här upplevelsen. Det är stort.

Första advent

Ja, nu börjar julhetsen. Julen är på väg med raska steg. Nu gäller det att stå med båda fötterna på jorden, planera mat och julklapps inköp i tid. Men det brukar inte fungera så bra, det händer alltid något så det blir stressigt. På något sätt så hör det till att det blir mycket på slutet och det ska kanske vara så. Det bästa den här tiden på året är när man tänder ljus och stjärnor, förväntan stiger, det blir mysigt. Varje fönster ser välkomnande ut. Till första advent tar jag bara fram ljusstakar, stjärnor och någon slinga till ingången. Sen tar jag lite i taget, julen får närma sig sakta, drar ut på att plocka fram pyntet. Då njuter jag av den kommande helgen en liten bit i taget.