Bilder från utställningen

Se, här är tomtarna som jag plockade upp ur ugnen i torsdags. Det blev röda luvor. Som ni kanske har förstått har jag inte hunnit sätta mig ner och skriva här på några dagar, det har varit mer än fullt upp.
Visar nu bara bilder på mina saker måste fråga om jag får lägga ut de andra bilderna med besökare och de två som ställer ut med mig. 
Det här är tummade skålar (drejskivan står fortfarande upp och ner i vardagsrummet). Hade beställt gummibussningar till den men de passar inte. På måndag åker jag till biltema, förhoppningsvis har de den storlek jag behöver. 
 

Temperaturen går upp

Här närmar det sig färdigt, 1240°. I morgon ser jag hur det blev.
Vilken underbar solnedgång det var ikväll.
Nu är det hög tid att packa allt som jag ska ta med till utställningen på Södravägen i Nossebro. Både målningar och en del skulpturer ska med och förhoppningsvis en del av det som finns i ugnen. Får ju bli lite julbetonat när det är under grantändningen vi öppnar. Jag, Margareta Nyblom och Gösta Wilson är på plats och bjuder på glögg och pepparkakor, kl 14.00-20.00. Välkommen
 

Blivande tomtar

De här har jag arbetat med idag och har även glaserat andra figurer. I morgon glaserar jag färdigt och sätter ugnen men startar den på onsdag. Det är ett föredrag i morgon kväll och ugnen hinner inte bli klar innan dess. Då får man vänta en dag, tänk jag tar det lugnt, stressar inte. Förr hade jag kört på hela kvällen och natten men då är det lätt att man gör fel. Känns bra att skynda sakta.