Nattligt arbete del 2

Det här är den första av bilderna jag gjorde den natten. Saknar teckningen och målningen men nu har jag snart en hel ugn och då släpper jag keramiken ett tag. Jag har gjort över 50 blommor som efter glaseringen sätts på järnrör. Ska titta över mina bilder och se om jag har fotat dem. De jag gjorde sist är glaserade i vit, svart och blågrön glasyr. Nu har jag köpt in en härlig röd glasyr, så det blir röda blommor. Ska testa på några, doppa i vit och sen lägga rött på kanterna. Det blir spännande att se hur det blir! Nu ska jag sätta fart igen med leran på eftermiddagen har jag öppet, 14.00-20.00, då sätter jag mig och tecknar med blyerts och torrpastell.
 

Nattligt arbete del 1

Ibland är det hopplöst att somna, man vrider sig runt och det hjälper naturligtvis inte. Jag gick upp, tog med mig skissblocket och satte mig i köket. Pennan fick bestämma vart den ville vara. När jag såg en figur i strecken så fortsatte jag att bygga på. Det ena gav det andra.
Nr två, nu började jag bli trött och det syns på den här figurens hållning. Gjorde en till, den visar jag i morgon.
 

Efter regnet

Efter regnet igår kväll gick jag ut och plockade in de första jordgubbarna. De smakade underbart, söta och saftiga. Vi har lagt över ett nät, fåglarna kommer inte åt dem i alla fall, sniglarna är svårare att stoppa.
Det här är också en gammal skiss. Det är kul att titta på vad man gjorde för ett antal år sedan. En del av dem väcker minnen andra bara är.