Brandlarmet gick idag

Det här är en målning från 2009. Den brann upp på ett galleri i USA tillsammans med många andra tavlor. Tur att den var fotad. Jag har svårt att komma ihåg att ta en bild när en målning är färdig. Jag fotar under arbetets gång för det är lättare (tycker jag) att se vad som kanske ska rättas till, sedan glömmer jag det när den är färdig.
Nu till något helt annat: Vi skulle ha pannkakor ikväll, vet inte vad jag gör för fel men varje gång startar brandlarmet. Rusar till ytterdörren för att släppa ut pojkarna, upp på en pall och stänga av larmet. De tjuter rätt bra, jag undrar vad grannarna tänker? Ibland klarar jag av att grädda dem utan att larmet går men inte idag inte. Yoda brukar vilja ut så fort jag börjar steka dem, han vet vad som kan hända. Jag skyller på fläkten, den borde klara några pannkakor.
 
 

Mycket har blivit gjort idag

Åkte fram till ateljén i  morse för att röja lite inför marknaden i morgon då jag har öppet 10-13. Kommer att måla under öppettiden. Har gjort iordning golvpapper 40x160 cm som jag är sugen att börja på. 
Deklarationen är inskickad, yes.
Efter lunchen röjde jag i bokhyllan där jag har massor, ett under att det ryms så mycket på bara ett hyllplan. Jag stuvar bra men det var ingen ordning alls. Gamla teckningsblock, flera stycken och mellan dem låg bland annat den här akvarellen som jag inte kommer ihåg när jag gjorde. Det kommer ta tid för mig att ordna upp och rensa bort skisser som man sparar för att kanske göra något av. Nu blir det storröj.

Lite av varje 23 april

Det är ljuvligt att våren äntligen är på G. Så här ser vår klätterros Flamentanz ut idag, får se om en vecka om det har hänt något. Överallt ser man knoppar som brister underbart. Idag hade vi ett riktigt åskväder här i Nossebro, pojkarna (hundarna) ville inte gå långt. De gjorde vad de skulle och sedan full fart hem.
Innan jag stälde mig vid staffliet med oljefärgen mediterade jag en kort stund och utan tankar, lät jag akvarellfärg flöda på ett papper, efter en stund såg jag det här ansiktet. Fortsatte lite till, förstärkte det jag såg. Här är resultatet.