Brandvarnare och äppelkaka

Varje gång jag gräddar pannkakor och idag när jag gjorde en äppelkaka så startar brandvarnaren. Den skrämmer slag på Yoda och Eagle, jag rusar och öppnar dörren så det blir drag här inne och Börje hoppar upp på en pall, tar ner den och får även ta ur batteriet. Grannarna vet att det är pannkakor på gång när vår brandvarnare tjuter, haha. Nu ska vi smaka på kakan och se om det var värt tumultet.
 

Fjäril och starten på ett porträtt

Den här fjärilen låg i gruset utanför min ateljé idag. Den mådde inte så bra, verkade inte kunna flyga. Lyfte upp den i mina händer och bar den till min blomlåda som jag hade vattnat nyligen. Det tog en stund innan jag fick den att flytta sig till bladet. Hoppas han/hon klarade sig!
 
Det här är starten på ett porträtt. Har ett färgfoto att titta på. Sjutton vad det är svårt men roligt. Det som jag tycker är svårast är att få ögonen på rätt höjd och avstånd. Kämpar på, det är mycket kvar. 
 

Gräfnäs 14 juli

Gräfnäs slottsruin och området runt är min favorit plats. Mycket för att hundarna kan vara med och få ta sig ett dopp vid en liten avskild strand. Här har de redan badat men då hann jag inte få upp mobilen. Det var lite stenigt vid nästa stopp och då vägrade de att ta ett dopp till, Yoda vände direkt.
Någon har plaserat ut en liten havsjungfru en bit från land. Överraskande och väldigt uppskattat av mig i alla fall.
Det här hjärtat med skylt stod nedanför en trappa som leder upp till slottssruinen. Skylten var nog ett förtydligande till symbolen.