Svårt

Det är svårt att komma igång, lite trögt så att säga. Förkylningen tar väl ut sin rätt men när kommer energin tillbaka? Kanske är den på väg nu när jag börjar känna mig frustrerad av att jag inte kommer igång. Har faktiskt börjat lite, öppnade burken med vit färg, lade upp den och lite ockra, började måla, lite, lite men jag har i alla fall startat. Känner att jag bara vill ösa men något stoppar mig, vågar kanske inte, vad är det som ska komma fram nu. En del bilder gör ont att måla, skit oxå att man ska bli rädd för en ny bild som vill visa sig, märkligt men så är det. Sen så vet jag att har jag bara börjat så går det som en dans, då blir inget annat gjort.

Förkylning

Förkylning har stoppat mig några dagar men nu tror jag att jag är på gång igen. Har suttit med alla visitkort jag fick av konstnärer i Florens. Många kommer jag att ha fortsatt kontakt med men ett problem är att jag måste skriva på engelska men det får lösa sig. Jag hoppas att ni som läser detta har haft en underbar JUL och att ni nu är redo för NYÅRET. Konstigt att det väcker sådana förväntningar, ett nytt år! Många lägger upp planer och förväntningar inför året. Jag försöker ta en dag i taget det är klart att lite framförhållning måste man ha men man bör nog inte låsa upp sig med för många planer. Det blir svårare att vara spontan då.

Skulptur - julstress

Har letat efter namnet på konstnären men han måste ha en annan bild i katalogen så namnet saknas fortfarande. Har under dagen pyntat med glitter och tomtar, nu är det bara juldukarna som fattas för att allt ska vara klart. Väntar nu på att klockan ska gå, ska hämta min dotter vid bussen snart. Det känns som om det var evigheter sen vi sågs, får rå om henne en dag i alla fall. Julen är en pärs för många, den är jobbig, man ser fram emot en lugn och fridfull jul men hur ofta händer det? Det är för många måsten som vi ramlar in i. Undrar hur många som känner lugn och harmoni den här tiden på året? Julkort ska iväg, får inte missa någon. Julklappar och julmat ska köpas, fullt med folk i affärerna, långa köer, gnälliga ungar, alla ser utsjasade ut. Det längtar vi efter varje år, inte klokt. Börjar längta efter att få komma igång med målingen igen, fick och får många ideér efter Florens. Men nu går det inte, skissar ner det som kommer och lägger på hög. Det är ju inte allt som blir något i slutändan men kreativiteten är i full gång nu. Fått en bra idé till konstvandringen och den ska genomarbetas nu.