Yoda

 
En fantasi bild på Yoda. Nu är han opererad och har nu bara ett öga. Vad fort en olycka kan hända. En stor hund flög på honom, inget blodvite men smällen tog ögat. Det tog några dagar innan vi upptäckte att ögat hade svullnat och blivit blågrått. Tog honom till veterinären, fick konstaterat att trycket var väldigt högt. medicinering under några veckor. Droppade ögat sex ggr om dagen men trycket var oförändrat vid återbesöket. Då fanns det inget annat att göra än att ta bort ögat. Det gjordes i torsdags, han går nu runt med en tratt för att inte kunna klia såret. Om bilden: han är inte långhårig på nosen, det och lappen för ögat har jag lagt till. Men jag ska kanske sy en. Han är vår pirat.
 

Gräshoppa och målning

Hittade gräshoppan när jag skulle fota Rudbeckian. Vi hade dem i trädgården förra året också. Enligt Solögas bok "Djurens språk" förmedlar gräshoppan "Låt tro och hopp fylla dig med styrka och inget kan besegra dig".
Det här är en minnesbild från vårt besök på Fårö. Gick i strandkanten nedanför Raukarna, fick syn på den här stenen och kunde bara inte släppa den. Den hade/har en helt annan färg än de övriga stenarna så den stack ut. Det var bara i en viss vinkel man kunde se ansiktet. Ilsket och sorgset låg det där med en krans av stenar, runtomkring sig som en krage.