Tågresa

Jag har börjat resa med SJ, rätt så kul än så länge. Resan tar nästan en timme så man hinner med en hel del, jag läser, tecknar och ibland så skriver jag lite. Är glad att man slipper sitta i bilkö då tror jag att jag hade blivit tokig. Från tåget ser jag alla som är på väg in till Göteborg, trafiken står still, inte kul. När man kommer från en liten ort in till stan så åker man direkt in i stressen, springer till spårvagnen fast man vet att om ett par minuter så kommer det en till. Några dagar har jag stoppat mig vill inte hamna i den stressen det är så onödigt. Nu väntar sängen, sov gott

Röda tulpaner

Våra fina tulpaner, har dom även på fler platser i trädgården. I år har det blivit konstigt för vi/jag hade helt missat att fröså vissa blommor, men det får gå ändå i år. Jag tror att jag ska skriva ner en konstig dikt som kom till mig en tidig morgon (går ju upp 5.30). Den börjar så här... vaknar, stänger av väckarklockan, rullar runt, drar benen över sängkanten, sätter mig upp, reser mig, hämtar morgonrocken, tar den på mig, går ut i köket, sätter på kaffet, går på toaletten, spolar, tvättar mig, torkar av mig, går ut i köket, gör iordning kaffet, tar det med mig ut på altanen, sätter mig, dricker kaffe och studerar fåglarna, de har fått ungar, föräldrarna letar mat, kommer tillbaka, matar ungarna, iväg igen, jag andas lungt, tar ett bloss, en klunk kaffe, njuter av att vakna, sakta, sakta kommer jag till liv, Så fortsätter den tills dagen är slut och nu är min dag slut ska bara vattna lite sen i säng.

Varmt idag

Idag har det varit riktig sommarvärme här. Skönt att den har kommit men jag har bara varit ute lite, har jobbat med keramiken hela dagen. Vill få klart några skulpturer tills jag ska ha utställning på Magnolia och efter den så är det Kollängen. Nu är det verkligen full fart men då kommer det många idéer också. Den jag har jobbat med idag blir verkligen underlig, hade tänkt göra en "Kattaur" katt-människa, men ett tag såg det ut som en groda och från ett annat håll var det en gris. Undrar var katten tog vägen? Nu har jag bara lite kvar på huvudet och det börjar se ut som jag hade tänkt men den ville ha vingar också så där helt plötsligt. Det är bara att göra det som kommer upp, då brukar det bli bra. Vi får se.